Slået op d.

Højbedets rødbeder syltes.

 Det er nu blevet tid til at tage højbedets rødbeder op. Der blev en pæn bunke rødbeder ift. at græskarplanterne har taget en stor del af lyset her det sidste stykke tid. Så flotte var nogle af rødbederne.

 

Ærgerligt nok var der nogle flotte store rødbeder som ikke havde udviklet sig planmæssigt men hvad der lige har været efter dem ved jeg ikke.

Noget har været efter rødbederne.

 Jeg sylter hvert år lidt rødbeder så vi har 6-8 glas som vi bruger af hele vinteren. Det er følelsen af at vide hvordan tingene er lavet der gør at jeg sylter til eget forbrug hvert år. “Den lille grønne” syltebog  har jeg brugt i flere år og opskrifterne er lige til at gå at gå igang med selv som nybegynder.

Den uundværlige bog når du selv vil sylte dine grønsager.

Et par timer efter at vi er begyndt at koge rødbeder er de kommet på glas. Der er ikke meget arbejde i at sylte sine egne rødbeder. Det tager lidt at skære rødbederne men ellers passer tingene sig selv på komfuret. Vi gør det hvert år herhjemme og nyder at få sommerens høst på glas.

Lagen hældes over de skårede rødbeder.

 Hvis du ikke har prøvet at sylte dine egne rødbeder så prøv det. Det er en sikker vinder og det er skønt at sidde om vinteren og sætte tænderne i egne hjemmedyrkede rødebeder.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *