Nyhedsbrev

Du kan enten tilmelde dig nyheder via vores RSS-feed eller ved at indtaste din email-adresse her. Således får du en opdatering når vi har noget spændende at byde på.

RSS:

18 Svar til Nyhedsbrev

 1. Carsten Marcell 1. marts 2010 at 14:15 #

  Jeg så en omtale af Jeres produkter i Farum Avis, og har set Jeres hjemmeside igennem.
  Det er en fantastisk god ide med højbede på hjul, og vi er enige om herhjemme, at vi skal have købt flere af dem til vores store træterrasse.
  Der er bare ét problem: Hvordan overlever krydderurter og andre planter, hvis der ikke er hul i bunden, så vandet kan løbe ud ?
  Og hvis vi selv borer huller i bunden, hvordan samler vi så vandet op, så det ikke giver ujævn affarvning af træet ? Har I nogle “underskåle”, man kan sætte ind under ?

  Med venlig hilsen
  Carsten Marcell

  • admin 2. marts 2010 at 9:27 #

   Hej Carsten.

   Tak for din interesse.

   Det er ganske rigtigt vigtigt at sørge for, at vandet kan trække fra krydderurternes rødder i plantekasserne. Med mindre højbedene “fores” indvendig med plastic, vil vandet sive ud i højbedets hjørner og i bunden langs siderne. Hvis du vil sikre dig, at det er rent vand, der siver ud, kan du i stedet “fore” højbedet med fiberdug – derved får du næsten rent vand, der siver ud.

   En alternativ løsning er at “fore” med plastic og lægge 5-10 cm lecanødder eller småsten i bunden af højbedet og så jord ovenpå. Det fungerer som et dræn, så vandet løber ned og lægger sig i bunden frem for at gøre jorden i hele højbedet svampet og våd. Vandet i bunden vil efterhånden fordampe eller blive trukket op i jorden ovenover, i takt med at den igen udtørrer. Efter en lang våd periode kan det dog være en god ide forsigtigt at tippe højbedet lidt og hælde overskydende vand fra i en bakke.

   Venlige hilsner
   Land Højbede

 2. Ane Marie Aagaard 14. maj 2010 at 18:49 #

  Har netop opsat et højbed af kasserne, men………. vi bor i et meget snegleplaget område, og de er allerede på vej. Havde håbet, at de ikke kunne komme over kanten, men de små kan ihvertfald! Hvad om man kunne købe kasser med kanten bøjet udad og meget gerne også nedad.Knapt så smukt måske, men hvis det kunne holde dræbersneglene på afstand, ville det være det værd. Se iøvrigt Karen Blixens blomsterhave Rungstedlund,hvor de har løst problemet. Med venlig hilsen Anne Marie Aagaard

 3. Bine Bjerregaard 9. juni 2010 at 7:14 #

  Hej
  Har i nogen planer om at lave kasser der passer til de der selvvandingskapilærkasser i hvid flamingo? Jeg har masser af dem med tomater i på min terasse og de er jo ikke særlig pæne. Det ville være særlig pænt hvis man kunne montere en slags kant foroven på kassen, 10-15 cm bred, der gik ind og skjulte det hvide flamingo.
  Med venlig hilsen,
  Bine

  • Land Højbede 9. juni 2010 at 10:13 #

   Ja, til næste år har vi kasser i galvaniseret jern, som passer til Pindstrup kapilærkasser. Men at få kanten foroven10-15 cm ind over kassen, har vi ikke planer om. Ideen er ikke helt dårligt, men kassen vil være noget uhandy. Jeg vil overvejer dit gode forslag. Tak for ideen.

   Thule Jessen

 4. Bine Bjerregaard 9. juni 2010 at 19:07 #

  Hej igen. Mange tak for svaret og dejligt at i allerede har planlagt kasser til kapilærkasser. Har I kun planer om at lave dem i galvaniseret, ikke i rust?
  Kanten havde jeg forestillet mig som et løst “låg” med hul i midten, som man kunne sætte ned over efter man havde lagt kapilærkassen i. Det er da vel ikke så uhandy???
  Med venlig hilsen,
  Bine

  • Land Højbede 10. juni 2010 at 13:09 #

   Jeg må give dig ret. Et løst låg er ikke uhandy, da det kan lægges sammen med kassen. Din ide tager efterhånden form nu – det vil da være flot med tomatplanter og andet, der gror op af tre huller i samme materiale som kassen.
   Tror du, at man vil anvende en kapilær kasse i rust i et drivhus?

 5. Bine Bjerregaard 10. juni 2010 at 20:24 #

  God ide! Jeg havde forestillet mig ét stort hul, men tre huller vil da helt klart være flot. Et låg i sort ville også være flot – hvad er jeres andre låg lavet af? Jeg ville helst have kassen i rust, men det er heller ikke til et drivhus. Jeg bruger dem til frilandstomater på en varm terasse. Er der ikke også nogen der bruger dem til blomster og krydderurter på terassen? Det er da supersmart, især hvis man skal på ferie.
  Bine

 6. Bine Bjerregaard 11. juni 2010 at 8:02 #

  Ups, hvordan får man adgang til vandingshullet hvis der er låg på..?

  • Land Højbede 14. juni 2010 at 8:20 #

   Ved at lave et hul i låget der passer til vandingshullet – bingo. Altså tre huller i låget, plus et lille hul til vanding. Kassen kan købes uden låg.

 7. Bine Bjerregaard 21. juni 2010 at 10:38 #

  Glæder mig til den!

 8. John Pedersen 17. august 2010 at 20:50 #

  Hej jeg har fået prisen på 4 stk 40 x 120 cm med hjul er det ikke nok med 6 hjul under du har 8 med i prisen, er der noget sparet ved at hente selv.

  Hilsen
  John

 9. Land Højbede 19. august 2010 at 8:09 #

  Hej John. Plastikpladen vil synke lidt ned mellem hjulene, hvis der kun kommer 6 hjul på 40 x 120 cm. Ved afhentning bliver fragten fratrukket.

 10. Irene Stick 29. august 2010 at 12:01 #

  Jeg har planer om at om en trekantet plantekasse, der skal sættes sammen med en firkantet kasse med låg (til at sidde på. Da arrangementet skal stå i udestuen er det vigtigt at plantekassen er helt tæt. Kan det lade sig gøre?
  Hilsen Irene

 11. Thule Jessen 30. august 2010 at 8:24 #

  Højbedene gøres vandtætte ved at fodre dem indvendig med bassin folie, som er en kraftig plastik folie, der holder højbedene tæt. Mål højbedets sidder, køb foliet, anbring det i højbedet, fyld jord i og klip foliet langs øvrste kant. Pas på med at vande planterne for meget, da vandet ikke kan sive ud.
  Thule Jessen

 12. Erik Stenumgaard 6. november 2010 at 11:02 #

  “Vi har nu afprøvet dit sneglehegn i sommer, og der kom ikke en eneste snegl i vores højbede, selv om vi samlede mange sammen omkring bedene. Det fungerer perfekt! Desuden havde jeg ingen problemer med at eftermontere sneglehegnet selv om bedene var samlet og havde været i brug i over et år! Jeg kan kraftig anbefale hegnet:o)”

 13. Gunvor 28. januar 2011 at 12:32 #

  kasser i rust/jern til pindstrup plantekasserm/låg…som omtalt ovenover- kan de købes nu ? og hvad er prisen ?

  har osse et ubesvaret spørgsmål under “Land højbede” ??

  mvh Gunvor

Trackbacks/Pingbacks

 1. Land Højbede » Land Højbede i DR’s søndagsdrama ‘Lykke’ - 29. december 2010

  [...] Nyhedsbrev [...]

Skriv et svar